Överraskning från Majblomman

Igår kom ett brev, ett kvitto på ens ständiga ansträngningar – vi fick positivt besked från Majblomman – 5 privata ridlektioner för S och terminsavgift/årsavgift för syskonens respektive aktiviteter. Första gången beviljat stöd från fonder/stiftelser. Hurra!

Sedan juni förra året har det varit en enorm psykisk belastning för mig att få ihop ekonomin, inte minst utifrån barnens behov av aktiviteter, särskilt S behov av privata ridlektioner. Jag sökte stöd från flertal fonder i höstas, men fick avslag eller inget svar alls. Tack vare två insamligar på Facebook och stöd från vänner och bekanta, har S ridlektioner varit en möjlighet fram till nu. Hon började med de i juni, när hennes mående var som värst. Det var en rekommendation från BUP, i och med att hippoterapi (hästterapi) har mycket god effekt som rehabilitering/habilitering för barn med autism. Och det har också gett fantastiska resultat! Även om S funktion är långt ifrån hur hon var innan hennes mående försämrades, så har hon kommit en bra bit på vägen från där vi var förra året. I december var hon med på sin första tävlig, jätte orolig var hon så klart, men hon vann både en rosett och en medalj. I hennes ögon kunde man se hur stolt hon var – Jag fixade det! – och det var så härligt att se efter att ha sett henne länge må dåligt.

”Sometimes real superheroes live in the hearts of small children fighting big battles”

Okänd

Nedan information om fonder/stiftelser som är aktuella för barn med NPF (som inte utesluter NPF och tar emot ansökningar från enskilda personer samt oberoende av folkbokföringsort) :

Kommentera, lämna synpunkter, omdömen, förslag på förbättringar m.m.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: