ADHD – Bostadsanpassning – Beviljad!

Igår fick vi besked att sökt bostadsanpassning i form av låsbyte är beviljad.

Jag ansökte om att få byta låset i lägenhetens ytterdörr till en kod+bricklås (Yale) istället för det lås vi och många andra i samhället har – nyckellås. Detta på grund av att flickorna har svårt att hantera och ansvara för nycklar. De tappas lätt bort eller förläggs och det kan skapa konsekvenser i framtiden, både ekonomiska (låsbyte), men även risk för inbrott. Att inte låta de hantera nycklar skulle även innebära konsekvenser för tjejerna pga minskad självständighet och att jag måste alltid se till att vara hemma om/när de ska in/ut ur hemmet (kommer hem från skolan, ska på fotbollsträning, till kompisar osv). Dessutom är det nu en faktor mindre för mig att oroa mig om eller bråka med de om när de kommer hem och säger ”Jag vet inte var nyckeln är, den är nog där, nej där, osv”

Jag tänker att bostadsanpassningen kan vara aktuell även enbart utifrån autism, men behöver motiveras i ansökan på annat sätt. Jag ansökte utifrån koncentrationssvårigheter och impulsivitet.

Kommentera, lämna synpunkter, omdömen, förslag på förbättringar m.m.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: