God Jul och Gott Nytt År!

Året börjar närma sig sitt slut och idag gick barnen på jullov. Jag har aldrig längtat så mycket till lov ens som barn, såsom jag nuförtiden längtar till andrum som förälder. I sista stund fick vi idag fatt på en julgran och ikväll hann vi pynta den delvis – julkulor kvar 😊 Lika mycket som jag älskar jul så hatar jag den också. Det är en period på året då jag bara önskar jag kunde gå i dvala och vakna nån gång i mitten av januari, och så har det varit i många år. Men man tar på en mask och gläds med och för barnen. I år ska jag också njuta av att slippa all trassel kring barnens skolgång, i alla fall i några veckor. Hur ska man summera detta år? Hmm… ett mardröms år var det nog… utan tvekan det värsta hittills i mitt liv. Året började med fortsatt krig med skolan efter att Sofia året innan hade blivit psykiskt sjuk pga skolan. Krigandet med skolan och andra aktörer, utmattning, förlust av en nära och viktig relation, ansträngd ekonomi m.m drev mig till total botten och självmordsförsök då allt kändes bara mörkt och hopplöst. Jag fann åter kraft i bloggandet, kampen för andras rättigheter, senare nytt jobb som skolsköterska och att barnen fick plats på annan skola. Det vände för Sofia och höstterminen har flutit på mycket bättre än förväntat. Ett och ett halvt år av krig gav till slut positiva resultat – bortsett från all ork som gick förlorad. Jag hann dock aldrig börja andas igen då äldstas hemmasittande kom som ett brev på posten, inklusive känslan av att ”det är väl bara att kavla upp ärmarna igen”. Tack vare privat utredning under hösten fick jag och dottern till slut förståelse för hennes svårigheter och lite hopp om ett bättre stöd och skolsituation på sikt. Än är dock inte turbulensen över – utan det är just så det känns – vi befinner oss som passagerare i ett flygplan där samhället är piloten, helt maktlösa lever vi på hopp om medvind och frånvaro av oväder. Om jag fick önska så hoppas jag att nästa år ger barnen ett bättre mående och en bättre skolgång, för egen del önskar jag återfå åtminstone lite av den energin, gnistan och drivet som jag hade för några år sedan…

God jul och Gott Nytt År önskar vi er alla! Nu tar jag lite ledigt med julmust, lussebullar, julfilmer och mycket mys med barnen och vovven i soffan ❤️

Kommentera, lämna synpunkter, omdömen, förslag på förbättringar m.m.

%d bloggare gillar detta: