Om boken ”Från hemmasittare till återvändare”

Boken ”Från hemmasittare till återvändare” – skriven av Sirkka Persson skulle bli min ledighetsläsning under lovet. Jag läste boken i ett svep under kvällen idag. Det är en bok som borde bli en bibel för alla som jobbar inom skola och som bör läsas av lärare och alla inom elevhälsan.

Utifrån min roll som förälder till två barn som hamnat i hemmasittande blev den tyvärr inte mer än bekräftelse på skolans misslyckade försök och stärkt misstro till skolans värld – då många skolor/verksamma tyvärr inte tänker såsom Sirkka beskriver.

Den förståelsen som skolan bör ha, som beskrivs i boken, saknas tyvärr allt för ofta. Utifrån min roll som skolsköterska har jag dock fått några nya perspektiv, men även bekräftelse att jag även i denna roll många gånger är ensam mot ett stort system.

Summa summarum var det en bok värd att läsa och utifrån föräldrarollen var det ett litet lyft – att saker man många gånger har påtalat för skolan har faktiskt haft fog – om det bara hade mottagits i tid, och utan prestige!

Kommentera, lämna synpunkter, omdömen, förslag på förbättringar m.m.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: